Vaag verhaal

Soms praat ik vaag. Als men vaag praat kan dit op meerdere oorzaken duiden. Bijvoorbeeld als mensen vaag praten omdat ze niks inhoudelijks te zeggen hebben – veel geblaat om weinig wol. Anderen praten vaag omdat ze vaag denken; bij deze mensen is de verbale spaghetti een reflectie van hun innerlijke chaos. Weer anderen praten vaag omdat ze bang zijn helder te spreken. ‘Wat zullen anderen hiervan vinden?’ denken zij. Liever cijferen zij zichzelf weg dan dat ze de kritiek en afkeuring moeten verduren, soms met hele terechte redenen. Nog een andere reden: jezelf expres in codewoorden uitdrukken omdat je niet wilt dat de verkeerde mensen het oppikken. Taal is tribale identificatie – zie het internet. Voor de buitenstaander lijken memes willekeurig maar dat zijn ze niet. Ze zijn voor de in-groep bedoeld waar ze vandaan komen.

De reden voor mijn vaagheid is een mix van bovenstaande redenen. De reden dat ik dit schrijf is omdat enkele mensen die mijn blog lezen aangeven dat ik te vaag ben en of ik wat duidelijker kan schrijven. Dat lijkt me een prima plan. Het probleem is dat ik niet echt weet waar ik moet beginnen.  Het is een cliché om de Matrix als metafoor te gebruiken maar zo voelt het wel. Wat heb ik nou eigenlijk te zeggen? ‘Moderniteit is een skem’, denk ik. We worden opgelicht. Er worden ons tientallen oren aangenaaid waar we bij staan. Dat klinkt nog steeds vaag, ik begrijp het.

Ik denk dat ik een idee heb hoe ik het wil vertellen. Dat idee zit niet in het resterende deel van deze post; deze post zal eindigen met een feitelijk opsomming van enkele ideeën. Beter dan niks toch?

1. Ik heb weinig met moderne politiek. Ik ben een eenvoudig man – politiek gaat om machtsverdeling, meer niet. Al deze prietpraat van politici en media laat me volledig koud. ‘Links’ en ‘rechts’ zijn handige termen om te hanteren maar dan wel met de volgende definitie:
links = chaos
rechts = orde
Ik houd van orde. Ik houd niet van chaos.

2. Het Westen is radicaal links geworden in de afgelopen 200 jaar. De ‘verlichting’ was een leugen waar Franse lapzwansen op feestjes indruk mee maakten. Helaas is de verlichting ondanks het uitgebreide falen van de Franse revolutie als een vuurtje verspreid door Europa en via Harvard door Amerika. Onze ‘rechtse’ partijen zijn gecontroleerde oppositie, meer niet. Het duidelijkst zien we dit in de VS, waar de conservatieve partij met succes wordt neergezet als ‘cuckservatives’, aka de hoorndragers van de democraten. Vandaar het succes van outsider Trump.

3.  Ik geloof niet in democratie. Democratie is chaos. Democratie is een ponzi scheme waar Plato al doorheen prikte maar wat de Fransen ons met succes hebben aangesmeerd. Het Nederlandse stelsel van politieke partijen laat mij koud. De elite in de randstad zullen doen wat ze willen doen.

4. Als ik zou stemmen zou ik op PVV stemmen. Geert Wilders is de man. Ik ken lang niet alle partijpunten van de PVV en waarschijnlijk vind ik het merendeels veels te links voor mijn smaak, maar Geert is tenminste duidelijk over het belangrijkste probleem waar Nederland mee te maken heeft: de immigranteninvasie.

1 thought on “Vaag verhaal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.