Geenstijl is de Telegraaf voor semi-intellectuele jongeren

Het wordt langzaamaan tijd om het Nederlandse media- en politieke landschap volgens neoreactionaire principes opnieuw uit te tekenen. De rode draad is simpel en Moldbuggiaans: Nederland is een satellietstaat van de VS welke op zijn beurt een satellietstaat is van Harvard. En Harvard beweegt alsmaar verder naar links.

Geenstijl was een interessante puzzel. Van een mediasite die de geuzenleus ‘tendentieus, ongefundeerd en nodeloos kwetsend’ overneemt mag je de nodeloze politieke incorrectheid verwachten. ‘Eindelijk een website die de waarheid zegt!’ zou je als kersverse reaguurder denken. Om vervolgens van een koude kermis thuis te komen.

Wat is precies de politieke agenda van Geenstijl? Ze zijn rebels, maar afhankelijk rebels. Geenstijl is de blanke tiener die stoer wilt doen maar voorzichtig is om niet de hand af te bijten van de reaguurder die hem voert. Met andere woorde: ze zijn zo politiek correct als de neten. Dit filtert door in al hun berichtgeving. Willekeurig voorbeeld: democratie. Democratie is dom want de massa is dom. Elk weldenkend individu komt vroeg of laat tot deze conclusie. Geenstijl is STOER dus ze zullen gretig erkennen dat de massa domme dingen doet; haha zie wat de domme tokkies nou weer uitspoken! Maar als diezelfde massa ineens naar de stembus gaat dan blijkt democratie logisch te zijn – wij vechten voor democratie! Dezelfde vlieger gaat op voor Wilders: in dezelfde zin verklaren ze dat suffe linkse politici de gevaren van de Islam negeren maar dat Wilders een onbetrouwbare politicus is.

Het hele punt van Geenstijl is dat ze geen coherente politieke agenda hebben. Hun enige agenda is winst en zodoende opereren ze volledig binnen het Overton raam. Geenstijl vaart in de Boot der Populisten op de Zee van Advertentie-Inkomsten en waait mee met de Wind van Harvard. Geenstijl is gecontroleerde oppositie. In al hun ‘rechtsheid’ zijn zij stereotiepe cuckservatieven a.k.a. hoorndragers. Ze zijn de Telegraaf voor semi-intellectuele jongeren en zijn dan ook heel toepasselijk onderdeel van Telegraaf Media Group. Het enige goede dat ik over Geenstijl te zeggen heb is dat ze me enkele malen hardop hebben doen lachen. Maar goed, TMZ doet dat ook.

Dit alles doet mij concluderen dat Nederland geen grote rechtse media outlet heeft. NRC hoor ik je zeggen? Hahahaha. Je leest zeker ook de New York Times.

1 thought on “Geenstijl is de Telegraaf voor semi-intellectuele jongeren

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.