Mark Rutte is een Hoorndrager

In de VS doet een nieuw woord de ronde: cuckservative, een portmanteau van cuckold & conservative. Een conservatief is een politiek rechts persoon. Een cuckold is iemand die zonder het te weten andermans kinderen opvoedt, naar de welbekende broedparasiet de koekoek. Ik blijf het woord cuckservative terug lezen. Het is een succesvolle belediging omdat we het gevoel op instinctief niveau kunnen begrijpen. Het is een pijnlijk gevoel.

Ik dacht aanvankelijk dat er geen Nederlandse versie van dit woord was, maar die is er dus wel: hoorndrager. Mark Rutte is een hoorndrager.

Ik heb niks tegen Mark Rutte. Mark Rutte is vast een prima kerel. Intelligent, hardwerkend en met leiderschapskwaliteiten als ik zo mag afgaan op zijn lichaamstaal. Maar Mark Rutte is niet politiek rechts. Niet op het onderwerp dat de komende jaren de toekomst van Europa gaat bepalen: immigratie.

Progressivisme eist dat de grenzen open gaan. Progressivisme maakt de dienst uit in het Westen. Rutte rest niks anders dan te gehoorzamen aan degenen die de dienst uitmaken. Dus hij zal wat sputteren en hij zal wat tegenstribbelen voor de sport, maar gehoorzamen zal hij. Hoe noemen we het als je zegt dat je Nederlandse cultuur wilt behouden terwijl je de grenzen wagenwijd openzet voor immigranten? Mark Rutte is een hoorndrager.

1 thought on “Mark Rutte is een Hoorndrager

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.