Alles wat je als Nederlander over Donald Trump moet weten

483208412-real-estate-tycoon-donald-trump-flashes-the-thumbs-up.jpg.CROP.promo-xlarge2

 

NRx is verreweg de meest accurate bril om op te zetten wanneer we naar het huidige politieke wereldtoneel kijken. Het gros van de mensen denkt liberaal, de ‘edgy’ mensen denken libertair, maar het zijn de neoreactionairen die daadwerkelijk hun tijd vooruit zijn.   Zie bijvoorbeeld de huidige immigratiecrisis welke ineens een hot topic is in Nederland. Nrx heeft dit al jaren voorspeld. Dezelfde vlieger gaat op met Donald Trump, de toupet-dragende zakenman die in de VS furore maakt als onverwachts populaire presidentskandidaat. Wat moet je over Trump weten?

De belangrijkste punten:

  1. In een gezond functionerend politiek stelsel zou Trump geen politiek leider zijn.
  2. Trump is alfa. Een democratie leidt onvermijdelijk tot de aanstelling van een Trump.
  3. De media verspreidt consequent leugens over Trump.
  4. Neoreactionairen houden van Trump zoals Batman fanboys van de Joker houden.

Laten we ze stap voor stap afgaan.

1. Trump is een zakenman, geen politiek leider
Over één ding kunnen we het allemaal eens zijn: Trump is geen man die in het Witte Huis thuishoort. Hij is een zakenman, een bouwer van een financieel empirium, geen politiek leider die de mensen inspireert. Hij is de baas voor wie je je in het zweet werkt omdat je niet ontslagen wilt worden. Hij is de keiharde jury in tv-programmas, nooit bang om zijn bek open te trekken. Hij is in ieder geval niet de visionair die de VS naar een nieuw era van welvaart en vrede zal leiden. Maar goed, Trump leidt in alle Republikeinse peilingen, dus blijkbaar denken veel Amerikanen er anders over. Wat is er nou aan de hand?

2. Trump heeft Game.
Een centraal thema in Nrx is dat democratie niet werkt. Een belangrijke reden dat democratie niet werkt is omdat de massa kut is. Kiezers kiezen niet wat het beste voor het land is, ze kiezen de persoon die het beste op hun gevoelens inspeelt. Kiezers houden van winnaars. Kiezers willen verleid worden door winnaars. Trump is niet alleen een winnaar, hij is ook een ijzersterke verleider: Trump heeft keiharde game. Charisma, sterk frame, masculiniteit, alfa… Noem het wat je wilt, Trump hééft het. De man is een lopende bevestiging van alle game-principes en de kiezer smult er van.

Is Trump een populist? Ja. Verbuigt hij de waarheid als het hem uitkomt? Ja. Is hij daarin ook maar een haar anders dan de presidenten voor hem? Nee. Van Bill ‘I-did-not-have-sexual-relationship-with-that-women’ Clinton tot George ‘Mission-accomplished’ Bush tot Barack ‘Drone-Warfare’ Obama, iedereen liegt glashard als het hem uitkomt. Ook de huidige democratische presidentskandidate Hillary Clinton is een notoire leugenaar en het email-schandaal is daar slechts de zoveelste bevestiging van. Democratie selecteert op gladde praatjesmakers en Trump is de regel, niet de uitzondering. Maar als dat waar is, waarom vinden we Obama dan allemaal zo’n baas terwijl de zo uitgebreid haten op Trump?

3. De media liegt over Trump
Het volgende Nrx stokpaardje: het Media/Academia/Politieke complex is in de afgelopen 100 jaar consequent naar links verschoven. Dit is vooral waar voor de VS, maar Nederland als brave  VS-satellietstaat doet hier net zo hard aan mee. Academici spelen handjeklap met journalisten, journalisten spelen handjeklap met politici en politici spelen handjeklap met academici. Het is win-win voor iedereen. Behalve voor de waarheid, want die zou de status quo verstoren. Niemand houdt van het jongetje dat hardop zegt dat de keizer geen kleren aanheeft. Zeg de ongemakkelijke waarheid en zie hoe snel de media zich tegen je keert. Trump is ondanks z’n strategische leugens een bron van verfrissende directheid. Bijvoorbeeld:

  • Het gaat slecht met ons land! (Het gaat inderdaad slecht met Amerika)
  • Het immigratieproces faalt! (De rassenrelatie is inderdaad slecht in Amerika)
  • Islam is een gevaarlijke religie! (Islam is inderdaad een gevaarlijke religie)
  • We worden internationaal niet meer serieus geworden! (De VS verliest inderdaad aan respect op het wereldtoneel)

Al deze verwijten zijn klodders spuug in het gezicht van de linkse elite en diens gehele medianetwerk. Dus is frontaal de aanval op Trump geopend en wordt hij voor alles tussen hier en Satan uitgemaakt: racist, sexist, elitair, dom, populist, Hitler, whatever. Maar het werkt niet. Het briljante van Trump is dat hij al deze aandacht in zijn voordeel gebruikt. Zie punt 2: Trump past elke truuk uit het game-boek toe: agree & amplify, re-frame, ignore, ramble and plow etcetera etcetera. Trump is alfa, aka he does not give a fuck. Elke vorm van aandacht is winst voor hem. Hij breekt op deze manier letterlijk het systeem en de media weet zich er geen raad mee. Het is werkelijk schitterend om te zien. Dit is waarom de reactosphere overweldigend fan is van Der Trumpenführer: we wisten allang dat het systeem tot in de wortel verrot is en Trump laat de rot aan de hele wereld zien.

4. Trump is the hero we deserve, not the hero we need
Ondanks het feit dat Trump de man is heb ik geen illusie dat hij daadwerkelijk iets gaat veranderen. De rot is al te ver ingezet. Dit schip valt niet meer bij te sturen, het zal op de ijsberg crashen en zinken. Weet Trump dit? Snapt hij zijn rol in de toekomstige geschiedenis van VS? Geeft hij er een fuck om? Dit zijn vragen waar we waarschijnlijk nooit antwoord op zullen krijgen. Het maakt ook niet uit. Dit politieke stelsel is niet meer te redden. Hedendaagse politiek is popcorn entertainment, meer niet. Trump is top-notch popcorn entertainment, maar meer ook niet. Stem op wie je wilt, het maakt niet uit. We shall all drown and no one will save us.

1 thought on “Alles wat je als Nederlander over Donald Trump moet weten

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.