Gedachten omtrent Parijs

Nu het stof van de mediahype enigszins gedaald is lijkt het mij tijd voor alfaNL om een bescheiden bijdrage te leveren aan het debat rondom de terroristische aanval in Parijs.

Vanuit neoreactionair perspectief zijn de aanvallen prima te verklaren. Goede moslims verklaren Jihad aan non-gelovigen – zo heeft Mohammed gesproken. Een gematigde moslim is een slechte moslim. IS heeft de juiste interpretatie van de Quran. We zouden niet moeten opkijken van deze agressie: de aanslag was niet alleen voorspelbaar maar ook het begin van alleen maar meer aanslagen nu de pacificerende hegemonie van het Westen afbrokkelt.

Maar Nrx is geen middelstroom media. Middelstroom media is min of meer tegenovergesteld van Nrx – middelstroom media is geschokt door de aanvallen! Hoe hadden we dit ooit kunnen voorspellen! Vuige extremisten! Tijd om je solidariteit met de slachtoffers te tonen – Twitter Hashtag Pray for Paris en voeg een Franse foto toe aan je facebook profiel!

Bijzonder aan dit sentimentalisme is dat het haast bedoeld oppervlakkig lijkt: telkens als we onze solidariteit met de Parijzenaren vermelden voegen we daar snel aan toe dat we geenszins haat dragen jegens Islam. Nee, al onze haat wordt gericht op de ‘extremisten’, die kleine 0,1% die het voor de rest verpest. Hoe gaan we met deze extremisten om? Hoe herkennen we ze? Wie zijn ze eigenlijk? Wat is er eigenlijk aan de hand?? Niemand heeft enig idee, maar over een maand is de media verder gegaan en zijn we het hele voorval toch weer vergeten, net als we Charlie Hebdo weer vergeten zijn.

… Tot de volgende aanslag plaats vindt, vanzelfsprekend. #PrayForTheHague?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.