Over ras

When someone scolds you for “prejudice” they are really saying “don’t trust your brain’s finely-evolved pattern recognition system.”
-Nick Krauser

Soms schrijf ik schokkend omdat ik het leuk vind te shockeren. Soms schrijf ik een waarheid die schokkend is. Soms kom ik er niet onderuit een post te schrijven die shockeert, puur om mijn visie van de waarheid te testen en aan te scherpen. Soms kan ik maar beter to the point komen en schrijven waar ik over wil schrijven.

Het idee dat ras niet verder gaat dan huidskleur en op magische wijze boven de nek ophoudt is stupide. Er is een bibliotheek aan informatie die de biologische verschillen tussen rassen omschrijft (HBD Chick is een goed startpunt voor de geinteresseerden). Maar deze bibliotheek is verstopt in de krochten van het internet – Onze tijdsgeest is 1 van gelijkheid van alle mensen en wee degene die van de partij lijn afwijkt! In net gezelschap is het onderwerp ‘ras’ zodoende een mijnenveld dat mensen liever verzwijgen. Orwell zou zeggen dat de grootste overwinning van een ideologie het moment is waarop mensen zichzelf vrijwillig censureren. We worden effectief ons leven lang gehersenspoeld.

Nu vat ik deze hersenspoeling misschien persoonlijker op dan sommigen. Nog steeds voelt het als een zwarte gal die mijn beeld van de wereld vertroebelt en ik houd daar niet van. Vandaar deze post: mijn poging om mezelf galvrij te shockeren. We gaan het hebben over zwarten (Afrikanen van sub-sahara).

Laat ik beginnen met zeggen dat sommige van mijn beste vrienden zwarten zijn. Haha nee grapje. Waarom is dat een leuk grapje? Omdat bijzonder weinig blanke Nederlanders zwarten als beste vrienden hebben maar veel blanke Nederlanders het wel belangrijk vinden om te benadrukken dat ze zwarte vrienden hebben. We zeggen 1 ding in onze woorden, maar vertellen een heel ander verhaal in onze daden.

Wat zeggen de daden van zwarten? In 1 woord: teleurstelling. In de cartoon Boondock Saints keert Martin Luther King vandaag de dag terug na een mislukte assassinatie poging en kijkt hij naar de hedendaagse Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap. Woedend ziet hij dat er praktisch geen vooruitgang is geboekt, dat alles dat hij ziet ‘trifling good for nothing niggas’ zijn:


“Niggas wax and wain, niggas love to complain.
Niggas love to hear themselves talk but hate to explain.
Niggas love being another man’s judge and jury, niggas procrastinate until its time to worry. Niggas love to be late, niggas hate to hurry.”

De spijker op z’n kop.

Zwarten leiden in criminaliteit op alle fronten. Ze zijn gewelddadiger zowel tegen blanken als tegen andere zwarten. Ze eten ongezonder, werken minder hard en scoren consequent lager op IQ-testen (ik geloof gemiddeld 85).

De officiele partij lijn zegt dat dit cultureel is en dat educatie en integratie zal leiden tot een magische smeltpot van vrede. Ik zeg onzin. Dit is biologie. Zwarten zijn onder andere omstandigheden geevolueerd dan blanken; de Westerse mens is door de eeuwen heen altruistischer en intelligenter geworden, gelijk met de complexere eisen van de samenleving. Zwarten zijn door een veel schaarsere omgeving tribal gebleven, waardoor veel meer geselecteerd is op uiterlijk vertoon en hedonisme. Een gemiddelde blanke man heeft een veel hogere time-preference dan een gemiddelde zwarte man.

Hier valt nog meer over te zeggen op maatschappelijk niveau, bijvoorbeeld wat er daadwerkelijk gebeurt als we verschillende rassen als zwarten, aziaten, zuid-amerikanen en blanken in 1 stad stoppen. Hint: zijn gangs het schijnende voorbeeld van integratie?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.