Communisten zijn dom.

Che

Aaah, zomervakantie… Veel vrije tijd geeft veel tijd om na te denken geeft veel nieuwe ideeen. Vandaag herhalen we even wat politieke fundamentelen: waarom zijn communisten dom?

Nu hoor ik je zeggen: “Alf, je vraag geeft ons de illusie van keuze – wie zegt dat communisme dom is! Is een betere vraag niet: is communisme slim of dom?” Hierop is mijn antwoord: nee, dat is geen betere vraag. Communisme is dom. Waarom?

Meerdere wegen leiden naar Rome – je kan communisme in een bondige 500 woorden op meerdere manieren af branden. Psychologisch, bijvoorbeeld: communisme houdt in zijn dogma dat mensen gelijk zijn bijzonder slecht rekening met de psychologische natuur van de mens. Als je een systeem opzet dat geen respect heeft voor natural law dan is dat systeem inherent instabiel.

Maar in de resterende 300 woorden zal ik niet op kleinere argumenten als deze in gaan. In plaats daarvan kijken we naar het krachtigste argument tegen communisme: het geschiedkundige argument. De geschiedenisles van communisme is simpel: communisme = faal. Keer op keer op keer. Soviet Unie onder Stalin – 20 miljoen doden. China onder Mao Zedong – 65 miljoen doden. Cambodia onder Pol Pot – 2 miljoen doden.

Totale geschatte dodenteller van communisme: 94 miljoen doden.

Het totaal aantal doden uit de 2e wereldoorlog wordt geschat op 72 miljoen doden. Niemand draagt dan ook een shirt met Hitler erop die peinzend in de verte kijkt. Waarom dan wel een shirt van een communistische massa moordenaar??

Als een ziekenhuis beweert met een gewaagde nieuwe operatie levens te redden, hoeveel doden mogen de chirurgen dan op hun geweten hebben voordat we de operatie afschrijven? 10? 20? 1000? 10.000? 100.000? Nogmaals: voor communistische operaties staat de teller op 94 miljoen doden. Dit maakt het moeilijk pro-communistische lieden niet een pets in het gezicht te verkopen in de hoop hun gezond verstand wakker te slappen.

Nu werpt de hedendaagse communist (bril, baard, rood shirt met hamer/sikkel & licht overgewicht) hier nog 1 laatste argument tegen: ‘echt communisme is nog nooit uitgeprobeerd,’ zegt hij. ‘Alle communistische regimes waren imperfecte pogingen van het origineel dat Marx voor ogen had! Dictators als Kim Jung Il misbruikten het doctrine van communisme voor hun eigen perverse doeleinden.’

Oh, het is een perversie van het origineel? Een paar individuen die het voor de rest verpesten? Zodat op consistente wijze over de hele wereld alle communistische regimes keer op keer in massamoord en economische crisis ontaarden? Face it: als je een politieke ideologie over de loop van anderhalve eeuw niet 1 keer succesvol kan uitvoeren zonder dat een dictator er mee aan de haal gaat, misschien werkt je ideologie dan niet goed.

We kunnen de drogredenering ook logisch uitleggen: enthousiaste communisten begaan de drogreden van de ware Schotsman. Dit syllogisme gaat als volgt:

A. Een Schot vermoordt geen andere Schot

B. McMuffin heeft McDuff neergeschoten

C. McMuffin is geen ware Schot

A. Communisme is een goed functionerende staatsvorm

B. De USSR was een falende moordmachine

C. De USSR is geen ware communistische staat

Tsja. Als je de doelpalen maar lang genoeg blijft verschuiven zit je nooit fout.

Aan mijn communistische vrienden: ik waardeer jullie politieke hart voor de zaak en ik geloof dat jullie -meestal- goede intenties hebben. Maar laat deze drab die marxisme heet los. Communisme is getest door de tand des tijds en heeft deze test volledig gefaald. De patient is gestorven op de operatietafel. On to the next one.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.