Reboot

Lessen van bloggen

1. consistentie is sleutel.

Over consistentie zal ik kort zijn, want het is typisch één van die dingen die je moet laten zien en waar je niet over moet praten. Feit is dat schrijven op een blog een verplichting met zich mee brengt; mensen lezen wat je schrijft, vinden dat hopelijk interessant en komen later terug voor meer. Dan is het fijn als er meer staat. Voor nu ga ik eens per week wat schrijven. Daardoor gaat het qua links en grammatica waarschijnlijk wat minder zijn, maar so be it.

Voor de toekomst heb ik meer plannen – denk een elegantere site & een nieuwsbrief. Maar dat is toekomstpraat.

2. weet waar je over wilt bloggen.

Ik heb vrij particuliere interesses. Dat zeg ik niet omdat ik me speciaal wil voelen, dat zeg ik omdat dat mijn observatie is. Ik kan zo een hele middag spenderen aan het lezen van 5000-woorden lange artikels op obscure sites, welke ik dan afsluit met de aanschaf van een net zo obscuur boek op amazon. Ik ben nieuwsgierig op die manier.

Een heleboel van die informatie is bijzonder boeiend, maar veels te langdradig voor je huis-tuin-keuken denker. ‘Wat de fuck moet ik daarmee?’ is al snel de terughoudende respons. Ook wel begrijpelijk. Kennis is macht, maar het moet wel de juiste dosering aan kennis zijn – anders hadden we allemaal al wel de 24-delige Encyclopaedia Britannica op onze kamer staan.

Voor deze blog ga ik mijn kennis distilleren tot een krachtige waarheidscocktail. Zo is althans het plan. Niet heel moeilijk denk ik – met zoveel leugens om ons heen gaat het niet moeilijk zijn je met de verfrissende vis van waarheid in het gezicht te slappen.

Als je daar tenminste behoefte aan hebt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.