De koning is dood, lang leve de koning

Tyler
Dit is te sappig om niet op in te gaan.

Real Social Dynamics (RSD) is een Amerikaans zelf-ontwikkeling/ pick-up bedrijf geleid door Tyler Durden aka Owen Cook. Nou ja, RSD is niet zomaar een pick-up bedrijf. Ze zijn HET gezicht van Game sinds Neil Strauss z’n boeken als warme broodjes over de toonbank gingen. Zoals alles Game-gerelateerd opereert RSD aan het randje van de samenleving, maar in hun domein zijn Tyler en zijn team de onbetwiste koningen van vrouwen versieren & een overall baas zijn.

Principes die RSD leert:
– Ontspan. Heb plezier. Neem het allemaal niet zo serieus.
– Werk hard.
– Maak anderen om je heen blij.
– Heb een ‘abundance’ mentaliteit; er is genoeg voor iedereen.
– Vermijd giftige emoties.
– Wees een man; wees de beste versie van jezelf.

Enter mainstream media
Allemaal mooi en aardig zou je denken. Maar drama is in de wereld van RSD gekropen, of specifieker: de mainstream media heeft lucht gekregen van de activiteiten van RSD Julien, de overcompenserende kip zonder kop van Tyler´s team. Julien´s spiel: domineer vrouwen en wees die klootzak. Een filmpje waarin hij mannen in Japan aanraadt om ‘pikachu’ te schreeuwen en de hoofden van vrouwen naar zijn penis duwt heeft een heuse media-shitstorm ontlokt waarin Julien (en per extensie alles pick-up gerelateerd) wordt beschuldigd van het aanzetten tot verkrachting.

Hoe groot is deze storm? Zo hard dat Julien formeel verbannen is uit Australië en Groot Britannië. Ook Nederland weigert hem een visum. Sta daar even stil bij – de regeringen van deze landen vonden dit ZO belangrijk dat ze een man die letterlijk geen misdaad heeft begaan toegang hebben ontzegd tot het land. Neonazis & pedofielen gaan en staan waar ze willen, maar een man die versiertips geeft… Dat gaat blijkbaar te fur.

Goed, van de tientallen mainstream artikelen die zijn verschenen kan ik het item in de Wereld Draait Door het meeste aanraden. Let vooral op Thierry Baudet, die als enige rationeel praat met alle voorspelbare gevolgen van dien.

“Er zit iets tegenstrijdigs in de vrouw: aan de ene kant wil ze respect, liefde enzovoort, aan de andere kant wil ze ook een man die de leiding neemt, die haar niet bewondert, maar… Ja, die haar op haar plaats zet”
– Thierry Baudet

Deze man heeft mijn respect gewonnen. Natuurlijk wordt hij hiervoor aangevallen door alle anderen in de show inclusief Matthijs zelf. Maar dat is de prijs voor het verkondigen van ongemakkelijke waarheden.

Reactie van RSD
Hoe heeft RSD op dit alles gereageerd? Het mag duidelijk zijn dat RSD niet de karikatuur zijn zoals de media ze afschildert – aanzetting tot verkrachting behoort niet tot hun repertoire. Integendeel, zoals Thierry correct aangeeft HELPEN ze juist duizenden mannen met hun onzekerheden. Je zou dus verwachten dat RSD genoeg munitie heeft om terug te vechten. Maar wat doen ze?

Ze rennen er vandoor met de staart tussen de benen.

1) Ze proberen media outlets te censureren.

2) Ze bieden hun excuses aan.

Wat?

Zonder ook maar een gevecht te leveren zwicht RSD meteen voor de druk van buitenaf. In plaats van op te komen voor de normen en waarden waar ze zeggen in te geloven kiezen ze voor de veilige optie; ze bieden excuses aan voor misdaden die ze niet hebben begaan, censureren alle negatieve stemmen en steken feitelijk een mes in de rug van alle RSD fanboys.

RSD kiest de makkelijke weg; ze gaan diep door het stof. RSD heeft blijkbaar niet het daadwerkelijk verbeteren van de levens van mensen voor ogen. Ze hebben alleen maar dollartekens in hun ogen. Teleurstellend van een bedrijf dat altijd hamerde op het rechthouden van je rug. Teleurstellend ook na alles wat ze ook voor mij hebben betekend.

De koning is dood, lang leve de koning.

PS: nu ik dit geschreven heb bedenk ik me dat dit belangrijk is voor het grotere plaatje. Verwacht binnenkort een nieuwe post waarom dit zo belangrijk is en waarom o.a. ook de discussie rond zwarte piet hiermee verbonden is.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.