Over de natuur van vrouwen, deel 1: haar emoties

kindje tranen

“Women don’t have a firm understanding of truth and falsity. Truth is eternal. Women only understand how they feel in the present moment.”
– Mike, Danger & Play

De meeste mannen snappen vrouwen niet. Ze idealiseren haar, ze maken iets van haar dat ze niet is. Een vrouw snapt zichzelf ook niet. Het gevolg is dat vrouwen iets mysterieus krijgen en dat niemand er wijzer van wordt. Stom, want een vrouw zit net zo logisch in elkaar als een man. Mannen snappen andere mannen wel: onze testosteron-stoerdoenerij, onze drift om te begrijpen, onze wil om iets te doen. Mannen willen Helden zijn. Ja we verschillen, maar deze onderliggende dynamieken zijn altijd aanwezig.

Vrouwen zijn op een zelfde manier te begrijpen. Alleen zijn het hier niet de masculiene kwaliteiten waar we naar moeten kijken maar de feminiene kwaliteiten. Wat doet een vrouwenhart kloppen?

Vandaag: haar emoties.

Vrouwen zijn gegrond in een emotionele waarheid, mannen in een rationele waarheid. Het is een cliché omdat het waar is. Een man wil een logisch verhaal hebben waar hij iets mee kan Doen. Een vrouw wil zichzelf verliezen in haar emoties die haar als een vlindertje heen en weer doen fladderen. Dat klinkt allemaal heel lief, maar het heeft verstrekkende gevolgen voor je omgang met vrouwen. Voordat we naar die gevolgen kijken nemen we eerst een aantal vrouwelijke emoties onder de loep.

– Als vrouwen alleen zijn ervaren ze relatief veel angst & verveling.

– Vrouwen hebben een drang naar verontwaardiging: ze willen indignatie voelen en creeëren soms zelfs expres situaties waarin ze zich verontwaardigd kunnen voelen.

– Een vrouw voelt zich sexueel aangetrokken tot een dominante man en wilt hem tevreden houden. Ze is zich slecht bewust van deze emotie

Al deze emoties vloeien voort uit haar biologisch imperatief: “alfa fucks beta bucks” & grondstoffen voor zichzelf en haar kinderen veilig stellen. Dit heeft een aantal gevolgen.

Ten eerste – een vrouw heeft weinig tot geen intellectuele integriteit. Een vrouw voelt geen loyaliteit aan de waarheid, alleen aan haar emoties. Wat ze VOELT is wat WAAR is. De ene dag zal ze met de volle overtuiging A zeggen en de maand daarop zal ze net zo makkelijk B beweren. Vrouwen zijn niet gemaakt om te filosoferen. Als jij het woord van een vrouw serieus neemt dan ga je bedrogen uitkomen.

Dit wil trouwens niet zeggen dat een vrouw nooit rationeel kan zijn. Het is niet zwart/wit! Vrouwen kunnen naar mijn mening ook professioneel zijn als dat nodig is. Het komt ze alleen niet natuurlijk aangewaaid; het is niet hun standaard modus van opereren.

Ten tweede – een vrouw is gelukkig als ze submissief fladdert rond een dominante man. “Gelijkheid” is een abstract concept wat de emoties van een vrouw niks zegt. Ze is blij als ze kan vertrouwen in jouw leiderschap, als jij leidt en de belangrijke beslissingen neemt. De druk van verantwoordelijkheid voelt veel zwaarder voor vrouwen.

Daarom is het zo belangrijk om in een discussie met een vrouw haar nooit te willen overtuigen met logica. Ze wil helemaal geen logische argumenten van je; ze wilt voelen dat je de baas bent, dat weet waar je mee bezig bent. Dat je ‘het’ gewoon begrijpt. Herken haar jibber-jabber voor wat het is: een test van je masculiniteit. Weiger het serieus te nemen.

Al in al vat Mike het wederom het beste samen:

“First, it’s no secret that women want a dominant man. We rarely make that statement with such candor, instead saying that women “want a man who knows what he wants,” or that a man “shouldn’t be afraid to take what he wants.” Ultimately, though, women want dominated. Second, women want to be infantilized. How many women want to make decisions? Women make terrible leaders because of an inherent need to be controlled. They ask questions and seek suggestions. They prattle on and never take action. Much relationship misery results from failing to understand that a woman, no matter her age, is no different from a child.”

Wat een baas.

2 thoughts on “Over de natuur van vrouwen, deel 1: haar emoties

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.