Misantropie

tumblr_n4lncupuBk1rfwfq9o1_1280

“Most people walk through life in a walking daze”
– Tyler, RSD

Dit gaat geen vleiende post zijn.

Ik ben goed in het verkondigen van meningen die mij niet in dank worden afgenomen. Geheel volgens het principe van macht = recht kom ik er soms mee weg, soms niet.

Hier verkondig ik mijn mening ongefilterd. Mijn punt hier is niet om niemands gevoelens te kwetsen (zoals vaak moet in het echte leven), maar om mijn ideeën zo helder mogelijk over te brengen. Ik weet dat ik daarmee een groep mensen wegjaag; mensen die me een verschrikkelijke klootzak vinden. Ik trek daarentegen een kleinere groep mensen aan. Lui die wel een punt in m’n schrijven kunnen vinden. En dat vind ik helemaal prima.

Deze post gaat uit naar de grotere groep mensen; de massa. Middelstroom cultuur. De schaapskudde.

De meeste mensen willen van alles, maar doen niets. Ze hebben allerlei plannen, maar blijven thuis op de bank. Ze zijn dom. Ze snappen zichzelf niet, laat staan anderen. Ze waaien met elke wind mee, volgen de aangelegde paden en kopiëren de mening van anderen. Ze zijn lui – ze nemen zich iets voor om het een maand later te zijn vergeten. Ze zijn wispelturig. Ze zijn onzeker en overcompenseren die onzekerheid. Ze zijn drama-verslaafd. Ze zijn narcistisch. Ze gunnen anderen geen succes. Ze zijn jaloers, ongeduldig, egoïstisch, naïef, hebzuchtig en ijdel. Ze hebben een blinde vlek voor hun eigen machtsverslaving. Ze hebben geen flauw idee waar ze voor staan. Ze zijn bang voor elke vorm van verandering. Ze klampen zich vast aan het bekende. Ze kijken tv, zijn alcoholisten, nicotine-junkies of wietverslaafd. Ze proppen zich vol met suiker en vet. Ze zijn zombies van de cultuur waarin ze opgroeien. Ze zijn doodsbenauwd dat iemand hen dit op een dag vertelt.

Dit is wat het is, dit is wat we zijn.

“Little boys let a few bad experiences with women turn them into misogynists. Men know that the vast majority of men and women are merely occupying space, and adopt a philosophy of amused misanthropy.”
– Mike, dangerandplay.com

Wat is misantropie? Misantropie is “de algemene haat, wantrouwen of minachting van de mensheid of de menselijke natuur.” Of, neutraler: “iemand met een pessimistische levensvisie ten aanzien van mensen en hun eigenschappen.” Ik ben het volledig eens met Mike. Geamuseerde misantropie is de beste houding om aan te nemen.

3 thoughts on “Misantropie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.