Game is Countercultureel

Als je je bezig houdt met game is dat niet iets wat je zomaar tijdens de familiebbq tegen je tante zegt. Of juist wel, in dat geval: respect. Maar meestal is er een component van schaamte: de mening van mainstream cultuur is eigenlijk dat game iets is “wat je helemaal niet nodig hebt”, want “wees gewoon jezelf.”

Hetzelfde argument geldt per uitstrekking voor zelf-ontwikkeling. Wederom, “waarom zou je aan zelf-ontwikkeling doen? Ben je niet goed genoeg zoals het is dan? Ben je niet tevreden met jezelf?? Gast, ontspan gewoon en WEES GEWOON JEZELF.”

Natuurlijk zit er veel meer achter. De meest logische respons is: “als jij dan wél zo tevreden met jezelf bent, wat kan jou het dan schelen wat ik doe?” Gevoelige vraag, opent meteen een pijnlijke zenuw. De meeste mensen zijn namelijk niet tevreden met zichzelf. Van binnen voelen ze zich depressief, leeg, lui, dik, doelloos, kut en een hele lange reeks aan negatieve emoties. Tyler Durden heeft het het best gezegd: MOST PEOPLE GO THROUGH LIFE IN A LIVING DAZE. En dat is zo. Dat is echt zo.

Mensen hebben geen doel. Ze zijn doelloos. Wat doorgaat voor doel is dat ze zich goed over zichzelf willen voelen. Dat is waarom Game en zelf-ontwikkeling zo bedreigend overkomt op veel mensen. “He, deze gast regelt ineens vrouwen door game te gaan oefenen? Maar… Als ik uitga zuip ik alleen maar en sta ik met m’n vrienden ongemakkelijk in een kringetje. Er kan niks mis zijn met mijn levensstijl, dus het moet wel aan de zijne liggen!” Bam, het ego rationaliseert het gebrek aan actie.

De waarheid is dat praktisch elke man de abundance zou willen die game biedt. Mannen willen sex met knappe vrouwen, game levert dat. Elke logisch nadenkende man is op een moment in z’n leven geinteresseerd geweest in game. Maar zet hij ermee door? Dat is de grote hamvraag. Als je net met game begint zit je tenslotte nog in de cultuur, en daar uitstappen is moeilijk. Vrienden vragen waarom je ineens zo gezond eet, waarom je niet meer drinkt, of erger: ze lachen je uit om je gefaalde pogingen chicks te versieren. Ze proberen je terug te sleuren naar het culturele niveau, want dat is waar ze zich veilig bij voelen. Dat is waarom game wel eens wordt vergeleken met het nemen van een rode pil, a la the Matrix. Je moet ontpluggen van mainstream cultuur wil je echt goed worden hierin. Je moet losstaan van de onzin, maar tegelijkertijd ook kunnen meedraaien in de onzin.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.